Solar Energy Group
Sänk din elräkning med oss

Laddbox

Ladda bilen smidigt med egenproducerad el 

Varför Laddbox?

Ladda bilen med egenproducerad el

Våra laddboxar är gjorda för att fungera i harmoni med dina solpaneler. Färdas från A till B med sol från ditt eget tak.

Enkel uppstart

Vi jobbar med certifierade elektriker som installerar och hjälper dig komma igång med din laddbox.

Skatteavdrag på Laddbox

När du köper en laddbox med installation till ditt hem är du berättigad en skattereduktion på 50 % med hjälp av de Gröna Avdraget

Ladda din elbil smart & säkert hemma

Laddbox installeras bäst i hemmet, vilket innebär att när du laddar din elbil kan den enkelt anslutas till solenergin. SolarEnergyGroups laddningsbox är den bästa lösningen för att ladda din elbil hemma, eftersom den har tre huvudfördelar: den är mycket enkel att använda, den laddar på natten när priset är lägre och viktigast av allt är att den gröna skattelättnaden gör att hälften av kostnaden kan dras av direkt från fakturan 

Vanliga frågor när det kommer till laddbox

En laddbox är utvecklad för laddning av elbilar och laddhybrider. Med hjälp av laddboxen blir laddningen både säkrare och snabbare jämfört med om du skulle ladda din bil i ett vanligt vägguttag.

Ja. Om du äger har nyttjanderätt till bostaden har du rätt till 50% i skattereduktion på laddbox och installation, upp till 50 000 kronor per år. 

Skattereduktionen för grön teknik liknar ROT-avdraget vilket betyder att Solar Energy Group debiterar dig halva kostnaden vid köp av laddbox och installation.

Kostnaden för att installera en laddbox varierar beroende på förutsättningarna. I regel kostar en laddbox mellan 14 000 kr till 20 000 kr. Ansök gärna om en offert så hjälper vi dig att anpassa en lösning efter dina behov och rekommenderar antingen en 11 kW eller 22 kW laddbox.

Du kan ladda med högre effekt vilket innebär snabbare laddning jämfört med ett vanligt vägguttag.

En laddbox är även säkrare eftersom den kan undvika överhettning (i värsta fall brand) då laddboxen själv kan kommunicera eventuella fel och stoppa laddningen.